Ce poți vizita în Thassos. Iată cele mai frumoase obiective turistice din această insula grecească

Insula Thassos este cunoscută și sub denumirea de ‘’insula de smarald’’. Este ideală pentru acei turiști care adoră înotul ori vor să fie răsfățați de razele soarelui. În lunile iulie și iunie, apa este ideală pentru scăldat.

Cei mai mulți dintre cei care aleg să-și petreacă vacanța în Thassos sunt pur și simplu seduși de munții acoperiți de pini, cu toate că marile incendii care au avut loc pe insulă au distrus numeroase păduri.

Mulți dintre cei care urmează să călătorească în Thassos sunt interesați să afle care sunt cele mai populare atracții ale acestei insule, alături de date referitoare la locații și alte sfaturi utile. În acest sens, iți pot fi de ajutor detaliile de mai jos, despre locuri de vizitat în Thassos și despre ce anume trebuie să știi dacă alegi să te îndrepți către aceste atracții.

Drumul cu mașina spre Thassos și punctele de trecere cu bacul

Plajele din Thassos sunt principalele atracții ale insulei, căci, să fim serioși, lumea vine în general în Grecia pe timp de vară pentru a se bucura de frumusețea plajelor, iar insula Thassos nu face excepție în acest sens.

Vei găsi în Thassos peste 30 de plaje, unele deosebit de populare, altele mai puțin cunoscute sau izolate.

Plaja La Scala, Thassos

La Scala Beach Thassos (plaja La Scala) este o plaja unica pe aceasta insula, administrata de beach bar-ul cu acelasi nume si al carei decor surprinde inca de la prima vedere.

Plaja de marmură, Thassos

Dacă inițial era o comoară ascunsă, știută doar de localnicii insulei, treptat, Plaja de marmură a captat interesul turiștilor, pe care i-a fascinat fără drept de recurs.

Plaja Marble, Thassos

Este una dintre cele mai renumite si vizitate plaje din Thassos, aflta în partea de nord a insulei, la 5 km de Limenas. Plaja albă, impresionantă, este formată dintr-un amestec de nisip fin si spartură de marmură.

Plaja Paradise, Thassos

Este o plajă foare frumoasă din nisip fin alb, mărginită de abrupturi stâncoase pe care în mod surprinzător este foarte probabil să vezi capre ce par suspendate deasupra mării.

Plaja Giola, Piscină naturală, Thassos

Plaja Giola este „o piscina naturala” formata prin prabusirea tavanului unei grote. Aceasta se gaseste in apropierea marii iar apa ce ajunge aici cu ajutorul valurilor mai inalte umple treptat „piscina”.

Plaja Aliki, Thassos

Este o plajă din nisip alb și pietricele perfectă pentru o baie rapidă în timp ce aștepți să ți se servească masa la una dintre tavernele de pe malul apei.

Plaja Golden, Thassos

Fâșia de nisip auriu fin de aproximativ 4 km care se întinde între Skala Potamia și Skala PanagiaGolden Beach este cea mai populară plajă din Thassos, mai ales printre familiile cu copii, datorită nisipului și a apei cristaline care crește lent în adâncime.

Plaja Limenas, Thassos

Limenas Beach sau Limenaki Beach (in unele cazuri, Limanaki Beach) este plaja orasului Limenas, o plaja de dimensiuni relativ micute, insa bine organizata.

Plaja Thymonia, Thassos

Thimonia Beach se afla foarte aproape de satul litoral Aliki (intre cele doua sunt doar 2 kilometri distanta), iar in apropierea acestei plaje exista si alte locuri frumoase la malul marii, toate la distante rezonabile.

Plaja Papias, Thassos

Plaja are nisip foarte fin, intrarea in apa este lina, nu sunt pietre si adincimea apei creste treptat, deci nici un pericol pentru copiii mici. Apa este limpede.

Plaja Glikadi, Thassos

Acum cativa ani, plaja era complet neamenajata, insa in ultima perioada au fost amplasate aici sezlonguri si umbrele.

Plaja Arriba, Thassos

Plaja Arriba este una dintre plajele mai linistite ale insulei, are dimensiuni micute, insa poate fi o optiune buna pentru tine daca te afli in cautarea unui loc in care sa te poti relaxa in voie si in care sa fii departe de freamat, agitatie si muzica la un volum ridicat.

Dacă dorești să vezi toate plajele de pe insula Thassos accesează Harta Greciei cu Obiective Turistice.

Satele traditionale din Thassos reprezintă un alt gen de atracție cu care această insulă se mândrește negreșit. Dacă te numeri printre cei care caută mai degrabă să viziteze locuri în care pot avea o experiență tradițională grecească, in locul marilor stațiuni aglomerate, iți recomandăm să te îndrepți către satele din Thassos.

Satul Panagia, Thassos

Panagia este un sat foarte turistic și cu toate acestea își păstrează farmecul grecesc autentic nealterat. Este animat dimineața, leneș la orele siestei, are case înconjurate cu culturi de orice fel, case inundate cu flori, taverne plăcute unde proprietarii transmit trdiția din generație în generație.

Satul Maries, Thassos

Satul Maries (aproximativ 700 de locuitori) este unul dintre cele mai vechi sate de pe insula (intemeiat prin evul mediu, in perioada bizantina). Este situat pe un frumos defileu, la aproximatic 200 m altitudine.

Taverna lui Augustos din Theologos

Taverna lui Augustos (sau, mai exact, a lui Avgoustos Fantastico) este un local în care vinul aduce plăcere inimilor, preparatele grecești tradiționale aduc plăcere sufletului, ambianța este plăcută, servirea excepțională (ridici cana goala și ospătarul știe că trebuie să curgă vinul).

Fabrica de ulei de măsline Sotirelis, Panagia, Thassos

Se află chiar în centrul satului, prin urmare nu iți va fi dificil să o reperezi. De aici poți cumpăra ulei de măsline și vei putea să observi și întreg procesul de preparare al celebrului “elixir al tinereții”.

Bisericile și mănăstirile din Thassos reprezintă alte obiective care atrag anual zeci de mii de turiști.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon, Thassos

Cu o vechime de peste 150 de ani, bisericuța mică din piatră, acoperită cu ardezie, primește pe toți cei care îi caută adăpost în vremuri de încercări, Sfântul Pantelimon oferind din frumoasele sale icoane tămăduire trupească și sufletească tuturor celor care-i cer ajutorul.

Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului, Thassos

Mănăstirea Adormirii Maicii Domnului este situată între satul Maries şi Skala Marion. Ea este o atracţie turistică majoră întrucât deţine, pe lângă picturi ale sfinţilor, şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Mănăstirea Sfântul Arhanghel Mihail din Thassos

Mănăstirea a fost ridicată, iniţial, în secolul al XI-lea de către un călugăr îndrăgostit de pustnicie. După ce înălţase în insula Thassos două biserici, a decis să se retragă, spre finalul vieţii, pe vârful insulei.

Siturile arheologice nu lipsesc din Thassos, așa că dacă te numeri printre cei care vor să viziteze ruine, cu siguranță vei avea ce să vezi pe această insulă.

Ruinele orașului antic, Thassos

Vestigiile arheologice din perioda antica intr-o insula cum este Thassos sunt presarate la tot pasul. In insula Thassos aceste artefacte sunt bine puse in valoare in muzee sau in sit-uri arheologice. In Capitala Insulei Thassos, in varful dealului se poate vedea si vizita Acropole, Citadela din orasele din vechea Grecie asezata pe o inaltime si adapostind principalele edificii publice.

Minele Kalamina din Limenaria, Thassos

Insula Thassos are bogății minerale semnificative, care au fost exploatate din cele mai vechi timpuri. În special latura sa de est este presărată cu arcade străvechi, pe care doar localnicii le cunosc și care arată interesul economic al zăcămintelor.

Situl arheologic din Aliki, Thassos

La marginea satului Alyki se mai pot vedea si astazi ruinele unui templu ridicat in secolul al VII-lea i. H., acest lacas de cult fiind utilizat in mod frecvent pana la aparitia erei crestine.

Iar dacă ești pasionat de drumeții și vrei să vezi cascada și lacuri, Insula Thassos te va surprinde într-un mod plăcut.

Cascada Apostolus, Thassos

Cascada Apostolus este o cascadă relativ mică care are o înălțime de numai  3,5 metri și este  înconjurată de păduri de pini, stejari, brazi și platani care oferă drumeții uimitoare.

Cascadele Kefalogournas, Thassos

Sunt trei cascade, la o distanță de câteva zeci de metri una de cealaltă, două în partea de sus și cealaltă localizată puțin mai jos.

Lacul Maries, Thassos

Acest lac de acumulare a fost creat special pentru nevoile agricultorilor, astazi devenind una dintre cele mai populare atractii turistice ale insulei.

Cascada Maries, Thassos

În apropierea satului Maries se găsește un lac superb și o cascadă care te îndeamnă la meditație.

Thassos este una dintre locatiile potrivite si pentru iubitorii de natura, caci o mare parte din teritoriul sau este acoperita de paduri, dealuri si munti.

Poti inchiria biciclete daca iti place sa faci astfel de plimbari in natura, iar drumul principal care inconjoara insula este un obiectiv in sine, pentru ca poate fi parcurs lejer, are privelisti foarte frumoase si iti permite sa te opresti in mai toate asezarile de la malul Marii Egee.

Dacă dorești să vezi toate obiectivele turistice de pe insula Thassos accesează Harta Greciei cu Obiective Turistice.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.