Satul Panagia, Thassos

Panagia este un sat foarte turistic și cu toate acestea își păstrează farmecul grecesc autentic nealterat. Este animat dimineața, leneș la orele siestei, are case înconjurate cu culturi de orice fel, case inundate cu flori, taverne plăcute unde proprietarii transmit trdiția din generație în generație.

Panagia este un sat de munte care a fost prima capitală a insulei Thassos după Revoluția din 1821. A fost întemeiat acum 300 de ani și este unul dintre punctele cele mai renumite de atracție ale insulei de smarald.

Fără niciun obiectiv, fără nicio legendă, o plimbare prin Panagia te va umple de bucurie și îți va hrăni nevoia de frumos. Vei remarca cu ușurință multe acoperişuri din şist, verande frumoase, balcoanele micuțe și sutele de pisici.

În satul Panagia sunt mai multe pârâiașe și izvoare cu apă proaspătă și foarte foarte bună. Totuși: nu te aventura să bei, pentru că băutul acestei ape are consecințe inimaginabile!

Conform legendei:

Dacă  ești cu jumătatea: trebuie să beți apă împreună uitându-vă unul în ochii celuilalt și veți rămâne împreună toată viața.

Dacă ești cu jumătatea și fiecare bea apă separat: vă veți găsi fiecare pe altcineva. Dacă ești singur/ă: bea apă și îți vei găsi perechea pe insulă, te vei mărita cu un localnic/ă.

Cred că este ceva cu apa asta însă dacă nu îți place insula, nici măcar să nu te stropești! Nu este de glumit cu lucrurile acestea! Ai grijă să ai la tine apă de la supermarket.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.