Plaja de marmură, Thassos

Plaja Saliara sau Marble Beach, cum este cunoscută de turiști a căpătat în ultimii 3-4 ani un renume internațional.

Până nu demult, micul golf care adăpostește plaja era pustiu. Singura activitate din zonă era cea dintr-o carieră de marmură aflată în partea dreaptă, deasupra golfului.

Dacă inițial era o comoară ascunsă, știută doar de localnicii insulei, treptat, Plaja de marmură a captat interesul turiștilor, pe care i-a fascinat fără drept de recurs.

Plaja de marmură este situată în partea nord-estică a insulei, la o distanță de 5 kilometri față de capitala Limenas. Golful care o adăpostește este accesibil cu mașina, la fața locului fiind amenajată și o parcare.

Odată ce ai ajuns acolo îți dai seama că plaja nu este  de fapt o plajă. Nisipul auriu lipsește, iar în locul său găsești mici pietricele albe de marmură.

Fie că esți în apă, fie că stai pe plajă, calci pe acele mărgele albe. De fapt acesta este și elementul care dă unicitate Saliarei și îi conferă frumusețea răpitoare.

Albul strălucitor în lumina soarelui, contrastează cu golful scăldat de ape verzi, cu nuanțe de smarald. Acum că v-am dezvăluit secretul Marble Beach, cred că vă este ușor să înțelegeți de ce se îndrăgostesc turișii de această plajă.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.