Ce poți vizita în Bratislava. Iată cele mai frumoase obiective turistice din Bratislava

Bratislava este capitala și in acelasi timp cel mai important oras de pe teritoriul Slovaciei, locul unde isi au sediile cele mai importante institutii ale statului. Orasul impresionenaza cu o colectie de strazi inguste, castele, cladiri si multe biserici istorice ale caror usi sunt mereu deschise pentru vizitatorii lor. Caracterul arhitectural al orasului nu este neaparat unul unitar, metropola este alcatuita atat din cladiri medievale, cat si din structuri moderne care impreuna creaza un orizont fantastic.

La momentul actual, Bratislava si imprejurimile sale alcatuiesc regiunea cea mai prospera din Europa Centrala si Vest, dar si un loc deosebit daca privim din perspectiva turistica. Si localizarea geografica a orasului adauga un farmec aparte regiunii, capitala slovaca este pozitionata chiar pe malurile Dunarii, intr-un cadru natural de poveste.

Poti fi sigur ca nu ratezi cele mai importante obiective turistice daca te deplasezi pe jos intrucat metropola nu ocupa o suprafata prea mare, astfel incat puteti explora la pas si descoperind “comori ascunse” ale orasului.

Asa ca apare mereu intrebarea „Ce obiective turistice sa vizitez in Bratislava?”. Raspunsul il regasesti in lista de mai jos. Te invitam sa parcurgi recomandarile noastre si alegi ce obiective turistice din Bratislava vrei sa vezi.

Centrul Vechi din Bratislava: Poarta, Turnul lui Mihail si statuile

Centrul vechi din Bratislava este un loc plin de culoare, cu stradute pavate. Gasesti puzderie de cafenele, mici restaurante, toate aflate in cladiri cu iz medieval si preturi foarte accesibile. Plimbarea pe stradutele din centru te poarta in cele din urma la Poarta si Turnul lui Mihail, cel mai fotografiat loc din capitala Slovaciei.

Poarta Michael este simbolul orasului si singura poarta pastrata intacta dintre fortificatiile medievale. Turnul alb cu acoperis verde poate fi si el vizitat. Se urca pe niste trepte inguste iar la fiecare etaj ai de admirat mici expozitii de arme din perioada medievala. Ultimul etaj dezvaluie o priveliste fabuloasa asupra orasului.

Tot in centrul vechi vei gasi si celebrele statui din bronz, ce fac din capitala Slovaciei un loc tare simpatic. Poti porni in cautarea acestor comori urbane pentru a-ti imortaliza vizita in Bratislava intr-un mod unic si haios.

– Cum intri in centrul vechi, il vei vedea pe Cumil, omul din bronz care iese dintr-o gura de canal.

– Paparazzi este alta vedeta a Bratislavei, ascunsa dupa un colt de cladire gata sa fotografieze turistii curiosi.

– Schone Naci este singura statuie din argint si singura care reprezinta o persoana reala. Numele sau original a fost Ignac Lamar si a locuit in Bratislava.

– Pe soldatul Napoleon il gasesti chiar langa primarie, unde te asteapta sa faci o poza cu el.

– La 5 minute de mers pe jos de orasul vechi (pe strada Obchodna) mai gasesti o statuie simpatica: doua fete ce se sprijina pe o cutie postala, intr-o pauza de la skateboarding. Partea si mai simpatica e ca acea casuta postala este cat se poate de reala, deci functionala.

Castelul Bratislava (Hrad)

Cladire masiva, impunatoare, primul lucru pe care il vei zari de departe este castelul alb si fermecator, cocotat falnic pe un deal stancos, chiar deasupra fluviului Dunarea. Este o bijuterie a orasului, devenita unul dintre simbolurile Slovaciei.

Castelul ofera o excelenta panorama asupra Bratislavei, iar atunci cand vremea este favorabila, se poate vedea de acolo Austria si Ungaria. Are 4 turnuri (unul in fiecare colt) si o curte cu o fantana adanca de 80 de metri.

Astazi, el adaposteste Muzeul de Istorie si Muzeul National, dar este si gazda mai multor concerte si festivaluri, ce se desfasoara in fosta capela din spatele castelului, acolo unde se afla si o sala de concerte.

Celebrul pod peste Dunare

Se spune ca ar fi cel mai lung pod suspendat pe cabluri din lume cu un singur stalp (sau turn), inalt de 84.6 m.

Biserica Albastra

Ascunsa printre blocuri comuniste, putin mai departe de buricul orasului, aceasta bisericuta s-a clasat in topul nostru personal al celor mai interesante locuri din Bratislava. Drept care, te sfatuim si pe tine sa ii acorzi timp si atentie.

Construita in anul 1913, in stil Art Nouveau, constructia aminteste de frumusetile arhitecturale ale lui Gaudi.

Castelul Devin

Daca ai mai mult timp, e de vazut si Castelul Devin, chiar daca practic din el au ramas doar niste ruine. Se afla la 10 km de Bratislava.
Castelul a devenit sit al Patrimoniului National in 1961. Astazi, este parte a muzeului orasului Bratislava, unde vei gasi o expozitie arheologica cu artefacte descoperite in zona si date despre istoria de excavare.

Palatul Grassalkovich

Este resedinta oficiala a presedintelui Slovaciei. Construit in anul 1760 de arhitectul Anton Mayerhofer pentru un mare nobil maghiar, cladirea a devenit ulterior un centru al vietii muzicale din Pozsony/ Pressburg. De altfel, unele dintre operele lui Joseph Haydn au avut premiera aici.

Promenada pe malul Dunarii

Locul este neasteptat de frumos. Slovacii au amenajat de-a lungul Dunarii o adevarata oaza de relaxare: o alee de promenada chiar pe langa fluviu, un parculet unde sa poposesti sa admiri Dunarea, o zona cu terase faine, muzica chill si oameni zambitori.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.