Satul Maries, Thassos

Maries este un sat liniștit de pe insula Thasos din nordul Greciei. Satul este situat într-o vale situată chiar la sud de masivul Muntelui Ipsarion și de vârfurile învecinate.

Satul Maries (aproximativ 700 de locuitori) este unul dintre cele mai vechi sate de pe insula (intemeiat prin evul mediu, in perioada bizantina). Este situat pe un frumos defileu, la aproximatic 200 m altitudine.

Despre originea numelui satului Maries, exista mai multe legende. Una dintre ele spune ca, la un moment dat, aproape toate femeile din sat se numeau Maries (Maria). Alta legenda spune ca, dupa ce satul a fost distrus de pirati, au fost salvate doar doua femei, ambele purtand numele Maries (Maria).

Satul are un aer aparte și dacă îți dorești să petreci o zi în liniște, acest sat este alegerea perfectă.

În centrul vechi al satului există două taverne, una lângă alta, la fel de tăcute, curate și primitoare. Te simți ca într-un film romantic vechi. Tavernele diferă una de cealaltă, la prima vedere, doar prin carourile fețelor de masă.

Majoritatea turiștilor care vizitează acest sat, parcă uitat de timp, o fac pentru a ajunge la cascada Maries și la lacul cu același nume, Maries.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.