Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului, Thassos

Mănăstirea Adormirii Maicii Domnului este situată între satul Maries şi Skala Marion. Ea este o atracţie turistică majoră întrucât deţine, pe lângă picturi ale sfinţilor, şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

În data de 15 august a fiecărui an, sărbătoarea adună mii de religioşi de toate vârstele care se roagă şi îngenunchează înaintea icoanei Maicii Domnului. În imediata apropiere a mănăstirii se află şi o biserică mică, numită „Timiou Padromou”.

În natura verde, copaci densi și apă curgătoare, este Panagouda din Thassos, una dintre cele mai renumite mănăstiri ale insulei.

Pentru a ajunge la ea, vizitatorul va trebui să ia drumul de la Skala Marion de coastă la Maries, sus în munte, în vestul Thassos. Se sărbătorește ziua de 15 august, dar adună credincioși și pelerini tot anul.

Este numită oficial Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului și și-a luat numele de la vechea biserică care a fost motivul creării sale.

Pereții săi sunt decorați cu hagiografii, dar și cu spectacole ale celor douăzeci și patru de Case ale Imnului permanent.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.