Drumul cu mașina spre Thassos și punctele de trecere cu bacul

Exista mai multe variante de traseu cu plecare din Romania pentru a ajunge in Thassos, care difera, in mod evident, si de zona din care vei pleca.

Daca pleci din Bucuresti, cea mai rapida varianta de traseu catre Thassos este cea cu iesire din Romania pe la Giurgiu-Ruse si cu traversarea Bulgariei in directia Beala – Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Dimitrovgrad – Kardjali – Makaza (BG) – Nimfea (GR) – Komotini – Keramoti – Thassos.

Vei observa ca pentru acest traseu, Google Maps iti vor arata ca ai de parcurs 580 de kilometri, care intr-o perioada fara prea multa aglomeratie ar trebui facuti in aproximativ 10 ore.

O alta varianta de traseu poate fi cea cu intrare in Grecia pe la vama Kulata. Este un traseu ales de catre acei turisti care pleaca din sud-vestul sau din vestul Romaniei, sau de catre unii turisti care intentioneaza sa evite aglomeratia din vama Makaza.

Daca pleci din Bucuresti catre Thassos si alegi varianta de traseu pe la Kulata, vei avea de parcurs 757 kilometri (asadar un traseu mai lung), in aproximativ 10 h 40 min – 11 h, tot intr-o zi fara trafic intens.

Daca iei feribotul din Keramoti, acesta te va lasa in Limenas, iar daca alegi varianta cu plecare din Kavala, vei fi lasat in portul din Prinos (orasel aflat la aproximativ 17 kilometri distanta de Limenas).

Bac Keramoti – Limenas,Thassos

In sezonul cald, exista minimum 7 curse pe zi intre cele doua locatii, al caror orar poate fi verificat aici. O cursa dureaza in jur de 40 de minute.

Preturile biletelor pentru o calatorie cu feribotul pe traseul Keramoti – Limenas, Thassos, verificate ultima data la data de 25 septembrie 2022:

  • Bilet intreg – 5.00 €
  • Bilet pentru copii (5-10 ani) – 3.00 €
  • Autovehicul pana la 4,25 m inclusiv – 20.00 €
  • Autovehicul peste 4,25 m  – 25.00 €
  • Bicicleta – 3.00 €
  • Motocicleta pana la 250 cc. inclusiv – 5.00 €
  • Motocicleta peste 250 cc. – 6.00 €

Transportatorul pune la dispozitia turistilor si mai multe numere de telefon la care pot suna in cazul in care au nevoie de informatii cu privire la program si preturi: +30 25930 24001 sau +30 25930 22426 pentru casa de bilete din Limenas.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.