Schitul Sfântul Ilie, Brateșul Unguresc

Schitul Brateş cu hramul „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” este subordonat Mănăstirii Bistriţa. Ctitorul schitului este monahul Ambrozie Velea în anul 1994.

Cu voia Tatălui, cu ajutorul Fiului și cu săvârșirea Sfântului Duh, această sfântă biserică a schitului Vama, localitatea Tarcău, Județul Neamț, cu hramul Sfântul Ilie s-a construit între anii 1994 – 1997 la solicitarea Prea Cuviosului Părinte Arbim.

Ciprian Zaharia, stăreț al Mănăstirii Bistrița, cu aprobarea Înalt Prea Sfințitului Daniel, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei și cu purtarea de grijă a Prea Cuviosului monah Velea Victor Ambrozie, egumen al schitului.

Slujba de binecuvântare a lucrărilor și de sfințire a acestui așezământ s-a săvârșit în ziua de 21 septembrie 1997 de către Înalt Prea Sfințitul Daniel, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoți din parohiile învecinate și de la așezămintele monahale din zonă.

Binecuvântează Doamne și pomenește pe ctitorii acestui așezământ, pe toți cei care, iubind podoaba Casei Tale, au ajutat să se ridice această Sfântă Biserică. Amin.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.