Mănăstirea Lacul Roșu

Mănăstirea Lacul Roșu sau Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” Lacu Roșu.

Parohia „Soborul Sfântului Ioan Botezătorul” din Lacu Roșu este o comunitate mică, cu doar 28 de familii. Majoritatea acestora se afla pe teritoriul administrativ al judeţului Neamţ, însă sunt şi familii ce aparţin de judeţele Bacău şi Harghita, după cum ne-a specificat părintele paroh Iulian Marc.

Demersurile pentru ridicarea bisericii au fost făcute în anul 1989. Un an mai târziu, s-a început ridicarea locaşului. Iniţial, biserica a fost filie de parohie, iar între anii 1996-2004 a fost schit al Mănăstirii Bistriţa.

În anul 2004, biserica din Lacul Roşu a devenit locaş de parohie, fiind numit paroh părintele Iulian Marc. Pentru a întregi atmosfera de rugăciune, s-a reușit între anii 2005-2010 cosmetizarea curții interioare, mobilarea bisericii și refacerea casei parohiale, prin purtarea de grijă a preotului paroh, cu ajutorul unor oameni cu suflet și prin contribuția epitropului bisericesc Scurtu Toader.

Între anii 2011-2015, s-a realizat încălzirea bisericii, construirea unui gard din piatră și fier forjat, precum și finalizarea fațadei exterioară a bisericii, prin grija altor oameni devotați acestui loc, însuflețiți și sprijiniți de d-l Chirilă Daniel.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.