Statiunea Slanic Moldova

Staţiunea este situată la o altitudine de 530 m, pe versantul estic al Carpaţilor Răsăriteni, într-o depresiune străbătută de Pârâul Slănic.
Acces:
-rutier: de la Oneşti sau Miercurea Ciuc la Tg. Ocna pe DN 12A; de la Bacău sau Braşov pe DN 11 până la Oneşti apoi TG. Ocna – Slănic Moldova pe DN 12B;
-feroviar: Gara Slănic Moldova (Salina Tg. Ocna) pe linia Adjud – Ciceu apoi cursa auto până în staţiune. Statiunea Slanic Moldova 1
Renumele statiunii Slănic Moldova este dat de cele peste 20 de izvoare de apă minerală captate şi utilizate în scopuri curatuive:

  • alcaline, clorurate, carbogazoase, hipotone (Izvorul Ciunget) indicat cu precadere in fazele alergice ale balii ulceroase si in hepatitele cronice persistente.
  • alcaline, slab feruginoase, necarbogazoase (compoziţie apropiată de cea a izvoarelor alcaline pure, foarte rară întâlnite în ţară şi în străinătate – sonda 1 şi sonda 2) indicate în terapia de recuperare a afecţiunilor digestive şi hepatobiliare.
  • clorurosodice, alcaline, carbogazoase, slab sulfuroase, bromurate, iodurate (izvoarele 1, Ibis, 3, 14, 15, 6, 8, 10), indicate în sfera afecţiunilor gastrice şi a glandelor anexe.
  • ape sulfuroase (Izvorul Cascada) indicat cu precădere în proceduri inhalatorii.
  • ape feruginoase (izvorul 14, 15, uşor carbogazos şi hipotomic, bogat în siliciu), recomandat în micoze ale pielii, paradontoze, dar şi în tratamente cosmetice (uz extern).
  • ape vitricole – feruginoase, izvorul 8bis şi 5.
  • ape oligominerale reci, indicate în procese inflamatorii ale cailor urinare, litiaze urinare (izvorul 300 scari).

Statiunea Slanic Moldova 2
Microclimatul de grota al Salinei din Târgu Ocna constituie un factor curativ natural deosebit de valoros, find utilizat cu deosebită eficienţă în tratamentul bolnavilor cu anumite afecţiuni respiratorii, facând parte din grupa bronhopneumopatia cronica obstructivă nespecifică (BPCON).
Factorii caracteristici ai microclimatului de grotă sunt: concentraţie de oxigen mai scazută şi mai mare de CO2, diferită faţă de concentraţiile normale din atmosfera terestră; concentraţie mare de aerosoli de Na, K, Cl; lipsă totală de alergeni; temperatura aerului scazută şi constantă (12-13 grade Celsius indiferent dacă afară este ger sau caniculă); umiditate constantă; viteza mică de circulaţie a aerului; concentraţie mare de radon radioactiv care determină concentraţia mare a aeroinilor negativi, cu efect sedativ şi cu acţiune sigură de modificare şi reglare a metabolismului întregului organism.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.