Mânăstirea Sfântul Ștefan cel Mare și sfânt

Mănăstirea este situată la o altitudine de 900 metri, pe muntele Bolovanu, la aproximativ 10 kilometri de staţiunea Slănic Moldova.

Iniţiatorii şi susţinătorii principali ai construcţiei au fost doi cetăţeni americani, de origine română, Vasile şi Catinca Gavrilă. Episcopia Romanului a dat binecuvântarea pentru înfiinţarea mănăstirii cu obşte de călugări şi a întocmit formele necesare în anul 2000, când s-a deschis şantierul pentru începerea lucrărilor. Nu există informaţii certe că pe acel loc s-ar mai fi aflat în vechime aşezământ monahal.

Hramul bisericii este „Sfântul Ştefan cel Mare”, iar al paraclisului „Schimbarea la Faţă”. Construcţia bisericii este finalizată, iar pictura în frescă a fost realizată de Lichi Vică din Comăneşti.

Clădirea are parter, etaj și mansardăși este acoperită cu tablă. La capătul de răsărit al corpului de chilii este construit paraclisul pentru slujire în toate anotimpurile.

Paraclisul mănăstirii are spațiul interior repartizat în altar și naos, lateral adaugându-se un pridvor închis. Catapeteasma bisericii este din stejar sculptat, iar clopotele sunt așezate pe un schelet metalic.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.