Peştera Gang

Pestera Gang, cunoscută și sub numele de adapostul haiducilor, se află la 15 km distanță de Sinca Nouă și este una dintre cele mai mari peșteri din Țara Făgărașului.

Numele său provine de la gangul sculptat în calcar de către un afluent al Pârâului Gaunoasa, denumit Pârâul Gang.

Peştera Gang, bogată în legende şi fapte istorice, reprezintă o adevărată minune a naturii. Aici, peisajul respiră sălbăticie, iar formele geologice spectaculoase îţi taie respiraţia.

Peştera dispune de două intrări: una spaţioasă, uşor accesibilă, şi una mai îngustă, care necesită efort suplimentar, fiind accesibilă numai prin reptuire.

Pentru a vizita peştera, se recomandă respectarea următoarelor condiții:

  1. Echipament adecvat: Asigurați-vă că aveți încălțăminte confortabilă și rezistentă la apă, de preferat cizme, deoarece exista zone umede în interiorul peșterii.
  2. Lanterne și echipament de iluminare: Fiindcă lumina naturală poate fi limitată în interiorul peșterii, este recomandat să aveți la dumneavoastră lanterne sau alte surse de iluminare suplimentare pentru a vă putea orienta în întuneric.

La Peștera Gang se poate ajunge pe un drum forestier destul de accidentat și lung de aproximativ 7 kilometri din Paltin sau Holbav. Pe drumul județean 106b care nu este asfaltat. Am putut să ajung cu mașina la doar 1 kilometru de peșteră. N-am mai putut înainta datorită unui șanț făcut de apă destul de adânc. Probabil dacă aș fi avut o mașină de teren aș fi trecut fără probleme.

ATENŢIE! La acest obiectiv turistic se ajunge doar pe jos. Dacă vrei să îţi setezi gps-ul ca să te ducă cel mai aproape de traseu cu maşina, în condiţii de drum bun, apasă pe bulina roşie. Nu există loc de parcare la indicaţia dată. 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.