Rezervația Pădurea Mociar

Rezervația de stejari seculari Mociar este reprezentată de cea mai veche pădure din România, situata în apropierea orașului Reghin.

Pădurea Mociar se întinde pe o suprafață de 569 ha, la altitudinea de 400 m și o veți întâlni cu siguranță dacă va îndreptați spre stațiunea Sovata. Trecand prin satul Nadășa, veți ajunge într-o așezare pitorească, întinsă de-a lungul Văii Mociar, străjuita de dealuri acoperite cu pajiști.

Pădurea Mociar cuprinde aprox. 300 de arbori cu vârsta cuprinsă între 650 – 720 ani. De aici izvorăște un afluent al râului Mureș, pârâul cu același nume. Fauna este specifică pădurilor de stejari din zonele colinare și cuprinde: animale de talie mică și medie: iepurele, căpriorul, mistrețul și specii de păsări răpitoare de zi și de noapte.

Pădurea a fost declarată rezervație naturală forestieră în anul 1932, pentru protejarea stejarilor seculari (Quercus robur), cu înălțimea de 15-20 m, diametrul intre 1,5-4 m și un coronament haotic cu ramuri noduroase, uscate spre vârf.

Rezervația de stejari seculari Mociar, Reghin este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui să-l ratați dacă va aflați în apropiere.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.