Canionul Horoabei

Canionul Horoabei este unul dintre cele mai spectaculoase canioane din România, situat în Munții Bucegi. Acesta oferă o experiență unică de drumeție, combinând peisaje sălbatice, cascade, marmite și porțiuni de cățărare. Canionul este o destinație populară pentru iubitorii de aventură și natură.

Canionul, îngust și spectaculos are niște porțiuni mai tehnice, dar care sunt asigurate cu lanțuri și scări de metal în stare bună. Din păcate nu există semne și nu este inclus în niciun traseu turistic.

Valea Horoabei este un traseu salbatic si spectaculos, dar interzis si fara asistenta salvamont, asa ca trebuie sa va luati bune masuri de precautie inainte de a va aventura la drum.

Cel mai important e sa va informati cu privire asupra vremii, deoarece o ploaie torentiala va poate opri din drum. Sunt zone foarte inguste prin care veti fi nevoiti sa treceti, iar apa isi va face loc tot pe acolo.

Dupa ce ati trecut de bariera care limiteaza Poiana Padina de Pestera Ialomitei, veti traversa un pod, care trece peste raul Ialomita. Intrarea pe valea Horoabei se face din apropierea Cabanei Horoabe, prin partea stanga, dupa ce treceti de cabanutele care vand mici si porumb fiert. Nu exista indicatoare sau marcaje.

Pe traseu peisajul se va schima brusc de mai multe ori. Vei începe prin pădure, apoi vei întâni o cascadă cu un debit destul de mare, apoi se va urca pieptiș, vei traversa două mici tunele săpate în piatră, vei merge cu ajutorul lanțurilor abia apoi vei intra in canion.

Iesirea din Valea Horoabelor se face printre jnepeni si se termina cu o stana. Urcand, in continuare ajungem in traseul marcat banda rosie care duce către Vărful Bătrâna dacă faceți dreapta, iar dacă faceți stânga ajungeți la înapoi la Padina.

Este un traseu de dificulate medie, noi l-am făcut de tip circuit: Cabana Padina, Valea Horoabei, Turnul Seciului, Izbucul din Horoaba, Canionul Horoabei, Vf. Bătrâna, Cascada Doamnele, Peștera Ialomiței. Timp de parcus aproximativ 6 ore cu pauze cu tot.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.