Cascada Obarsia Ialomitei

Cascada Obarsia Ialomitei este situata in Valea cu acelasi nume, in apropierea varfului Omu.

Rupturile de panta, modul de colectarea al apei, valtoarea apelor de munte, susurul minunat pe care aceasta il creaza in momentul in care se revarsa in lac de la o inaltime de o suta de metri, determina tot mai multi turisti sa ajunga in regiune pentru a-i admira frumusetile.

De asemenea, Valea Obarsia, asa cum este cunoscut de catre localnici locul in care se afla cascada este o vale glaciara cu doua caldari, inferioara si superioara, despartite una de cealalta de un prag. In acest loc se formeaza Cascada Obarsiei.

Aceasta se afla intr-o regiune de munte care te imbie sa pornesti agale la drum pentru a-i descoperi frumusetile. Fauna specifica reliefului montan, dar si vegetatia destul de rar intalnita in locurile mai joase ale tarii te determina sa iti petreci in aceste locuri cele mai frumoase concedii, profitand de ospitalitatea pensiunilor din regiune, cu specific romanesc, respectand astfel traditiile zonei.

De asemenea, plimbarile cu telecabina intregesc farmecul plimbarilor montane.

Cazarea in aceasta regiune se va face fie la cabana Omu sau la hotelul Pestera, fie mai jos, in orasul Busteni, unde ofertele de cazare sunt destul de numeroase.

Bine de stiut:

Pentru a ajunge aici va trebui sa urmati traseul marcat cu albastru de la hotel Pestera spre Varful Omu.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.