Lacul Bâlea

Lacul glaciar Bâlea se află la altitudinea de 2.034m, are o suprafață de 46508 mp și o adâncime de 11.35 m. Face parte din rezervația naturală de 180 ha, delimitată de vârfurile Vânătoarea lui Buteanu (2507 m), Vârful Capra (2496 m) și Vârful Paltinu Mare (2398 m), Muchia Buteanu și Piscul Bâlii.

Rezervația adăpostește mai multe plante rare, printre care floarea de colț si animelele ocrotite: capra neagră, râsul, acvila de munte.

Lacul este populat cu păstrăvi. În mijlocul lacului pe o peninsulă a fost construită în anul 1904 o cabană, care a fost arsă, reconstruită și dezvoltată, devenind cea mai populară cabană din Făgăraș.

Din iarna anului 2006 în fiecare iarnă pe malul lacului înghețat se ridică hotelul de gheață, unicat pentru această parte a Europei.hotel_gheata

Are receptie, bar de zi și camere, dotate cu paturi duble, iar lumina este asigurată cu lămpi fluorescente. În iarna anului 2007 a fost construită și o biserică din gheță, din cuburile de gheță scoase chiar din lacul înghețat.

Galerie foto

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.