Podgoria Silvania

Podgoria Silvania este producătoarea renumitului vin spumant încă din anul 1974, an în care s-a scos pe piaţă primul lot de vin spumant.Podgoria Silvania

Vinul spumant SILVANIA face parte din elita rarelor vinuri spumante româneşti obţinute prinmetoda tradiţională „Champenoise” si anume prin refermentarea naturala a vinului în sticlă,timp de peste un an. Pe tot parcursul acestei lungi perioade este obligatoriu ca umiditatea şi temperatura (11 grade Celsius) să fie constante.Aceste condiţii nu se pot obţine decât în hrubele adânci şi întinse ca cele de la Măgura Şimleului, aflate la 60 m sub stâncă, cu galerii în lungime de 3,5 km.

Aceste condiţii nu se pot obţine decât în hrubele adânci şi întinse ca cele de la Măgura Şimleului, aflate la 60 m sub stâncă, cu galerii în lungime de 3,5 km.Podgoria Silvania 5
Există o veche tradiţie, în tot acest areal al oraşului Şimleul Silvaniei pentru culura viţei de vie şi pentru vinificaţie. Vinurile care se obţin în zonă au dobândit de la natura particularităţi care le fac foarte potrivite pentru obţinerea şampaniei după metoda champenoise. Vinurile au o aciditate relativ mai ridicată şi acest lucru face ca şi după trei ani, cât durează fluxul de şampanizare, băutura să aibă prospeţimea necesară.

S.C. PODGORIA SILVANIA S.R.L. este producătoarea renumitului vin spumant inca din anul 1974,un an de referinta pentru Podgoria Silvania ,reprezintand anul în care s-a scos pe piaţă primul lot din renumitul vin spumant „SILVANIA”.
De-a lungul timpului, vinul spumant Silvania a obţinut nenumărate premii si medalii la concursurile naţionale de vinuri spumante. Dintre acestea amintim de marea medalie obţinută la Vaslui in 1987, medalia de aur la Timişoara în 1993 şi medalia de aur obţinută la Vaslui în 1996. Amintim si de  medaliile obtinute  la Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului ” Bachus 2006″ de la Focşani unde vinul spumant Silvania a primit două medalii de argint şi una de bronz.Podgoria Silvania 3
Astazi, majoritatea vinurilor spumante sunt produse prin fermentare forţată, in rezervoare acesta metoda numindu-se CHARMAT, e mai ieftin si necesita mai putin timp, dar nici nu se compara calitatea si gustul acestor sampanii cu vinul spumant produs dupa metoda clasica CHAMPENOISE cum este vinul spumant SILVANIA.

Persoană de contact/date de contact:

Localizare obiectiv:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.