Acvariul Poema del Mar din Gran Canaria, Spania

Deschis în 2017, Poema del Mar Aquarium este un acvariu modern și impresionant situat în centrul orașului Las Palmas de Gran Canaria, în apropierea portului și a plajei Las Canteras.

Acvariul este gestionat de compania Loro Parque, care deține și un alt acvariu important în insulele Canare, numit Loro Parque Aquarium, situat în Tenerife.

Poema del Mar ocupă o suprafață totală de 12.500 metri pătrați, dintre care 7.500 metri pătrați sunt spații interioare și 5.000 metri pătrați sunt spații exterioare.

Acvariul este împărțit în 35 de zone tematice, care sunt concepute pentru a recrea diferite medii marine și adăpostesc peste 350 de specii marine și de apă dulce, din toate oceanele și continentele lumii.

Printre cele mai interesante atracții ale acvariului se numără reciful de corali, care are peste 300 de metri cubi de apă, un tunel de sticlă de 36 de metri lungime, care trece prin mijlocul unui adăpost cu rechini, raze, pești tropicali, broaște țestoase și alte creaturi marine, precum și o zonă specială dedicată animalelor care trăiesc în peșteri și adâncimi oceanice.

Acvariul are, de asemenea, o serie de zone exterioare, inclusiv o grădină tropicală cu plante exotice și o zonă de plajă artificială cu nisip alb și ape cristaline, unde vizitatorii pot admira peștii de recif.

În plus, acvariul găzduiește și un restaurant și o cafenea cu vedere la ocean, precum și o zonă de cumpărături, unde vizitatorii pot achiziționa suveniruri și alte produse legate de lumea marină.

Poema del Mar Aquarium este deschis pentru public și se poate ajunge la el cu ușurință cu mașina sau cu transportul în comun. Pentru a vizita acvariul, se pot achiziționa bilete individuale sau pentru familii, iar programul de vizitare variază în funcție de sezon.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.