Monumentul Mihai Eminescu din Onești

Monumentul lui Mihai Eminescu de la Onesti este opera artistului Eremia Costel Grigorescu care a dat viata acestui simbol al orasului care prin tehnica folosita si pusa in valoare a dat viață unei fețe omenești, cât mai ales în ochiul format pentru un spectacol.

Sculptura închinată lui Mihai Eminescu din Onești prezintă chipul poetului format de ramurile a doi copaci cu tulpinile adâncite într-un soclu de marmură.

Chipul lui Eminescu din Onești are asemănări cu renumitul ”Arbore Eminescu”, lucrare realizată în anii 60 de artistul plastic basarabean Aurel David.
Nimeni nu poate rămâne indiferent în fața ei, mai ales când în spatele ei se pogoară un apus. Este pur și simplu minunat spectacolul, este un show creat dintr-o viziune artistică și un aport substanțial adus de natură.
Artistul Eremia Costel Grigorescu este autorul și altor monumente din Onești printre acestea amintim Fântâna Arteziană din Parcul Municipal sau monumentul ”Voievodul”. Sculptorul este și autorul unui monument dedicat gimnastei Nadia Comăneci, originară din orașul Onești.
Monumentul lui Mihai Eminescu, pe care Eremia Costel Grigorescu l-a creat, este de o frumusețe aparte. Așa cum bine știți, chipul lui Mihai Eminescu este prezentat prin ramurile a doi copaci cu trunchiurile adâncite într-un soclu de marmură.
Lucrarea artistică a fost inaugurată în anul 2000 și poartă semnătura sculptorului oneștean, Eremia Costel Grigorescu (1931-2001).

You may also like...

1 Response

  1. gabrielissimo spune:

    Very very amazing! a great sculpture.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.