Cascada Lotrisor

Cascada Lotrisor face parte din Parcul National Cozia care este o „arie naturala protejata pentru consevarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice”.

Cascada Lotrisor este asezata pe valea raului Lotrisor in Muntii Capatanii la altitusdinea de 485 -515 metrii.

Pentru a ajunge la cascda se merge pe Valea Oltului aproxiativ 5 km si imediat dupa Motelul Lotrisor se zareste pe stanga un mic indicator albastu (care daca nu te uiti cu atentie nici nu-l vezi).

Acolo se poate lasa masina si merge pe un drum forestier de vreo 2 km pana la casacada. Daca vrei sa urci cu masina trebuie platita o taxa de 10 RON. Va sfatuiesc sa mergeti pe jos ca sa faceti miscare si sa nu va aventurati cu o masina cu garda jos.

Drumul forestier este foarte frumos. In timpul caniculei verii  sa  mergi pe drum intre 2 munti cu raul Lotrisor in dreapta care curge suav si cristalin printre stanci, pomii care iti fac umbra este un lucru foarte frumos. Din loc in loc au fost amenajate banci cu masa pentru a putea sa mananci si sa te odihnesti.

Nu este o cascada naturala ci una antropica facuta prin anii 1970, datorita construirii drumului forestiei pe Valea Lotrisorului. Astfel apa raului a fost deviata cu 500 metrii mai sus si asa a aparut casacda.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.