Belvedere Astronómico de la Degollada de las Yeguas, Gran Canaria, Spania

Acest punct de belvedere îl putem considera unul dintre cele mai vizitate puncte de belvedere astronomice din Gran Canaria datorită posibilității de a privii cerul fără niciun nor și a locației sale deosebite, la câțiva kilometri de principalul centru turistic al insulei Gran Canaria, Maspalomas și Playa del Inglés.

Are cer senin în cea mai mare parte a anului, cu aproximativ 300 de nopți pe an pentru observarea cerului și o temperatură medie pe noapte de peste 12ºC în timpul iernii.

Zona este protejată de incidența directă a alizeelor ​​și de marea tipică de nori caracteristică nordului insulei. Totodata, altitudinea sa ii permite sa fie amplasata deasupra stratului de umiditate generat de ocean, oferind o atmosfera mai stabila si mai clara.

Punctul de belvedere La Yegua este un loc excelent pentru a vă bucura de ploile de stele căzătoare care împodobesc cerul noaptea unde se pot vedea mici particule de praf cometar sau de la asteroizi care, atunci când intră în atmosferă, se aprind din cauza frecării cu aceasta, formând linii luminoase la suprafață.

Observarea meteoriților este unul dintre fenomenele astronomice cel mai urmărite de iubitorii de astronomie și de publicul larg. Nu necesită niciun instrument optic, doar vizibilitate bună și ochii larg deschiși.

Punctul de belvedere este un punct de vedere excelent pentru diferitele ploi de meteoriâi observabile pe parcursul anului, cu referire specială la Perseidele sau Lacrimile din San Lorenzo între 10 și 13 august sau Geminide între 12 și 15 decembrie.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.