Las Mujeres Beach, Gran Canaria, Spania

Între portul de agrement Pasito Blanco și plaja Montaña de Arena, Pasito Bea este adesea numită și plaja femeilor de către localnicii din sudul Gran Canaria.

Porecla provine din epoca preturismului, când pe câmpul de lângă plajă erau numai plantații de roșii, iar plaja Pasito Bea era locul tradițional de scăldat pentru femeile care lucrau la câmp.

Plaja are doar 100 de metri lungime, dar este lată și fără pietriș. Nisipul său fin variază între auriu și vulcanic, în funcție de maree și lumină, dar apa de aici este aproape întotdeauna limpede și de o culoare turcoaz superbă.

Înotul în zilele calme este minunat, deoarece apa este caldă și puțin adâncă, iar fundul complet nisipos. Totuși să fiți atenți deoarece în unele zile există un curent subteran care vă trage în mare.

Nudismul este bine pe Pasito Bea, dar este popular și printre localnicii care își păstrează costumele de baie. Capătul de vest al plajei este colțul pentru nudisți, dar dacă doriți o experiență complet nudistă, mergeți spre vest (aproximativ 500 de metri de mers pe jos) până la Montaña de Arena.

Nu există magazine sau facilități pe plaja Pasito Bea și nici coșuri de gunoi, așa că vă rugăm să vă luați lucrurile (și ale oricui altcineva care a rămas întins prin preajmă) cu dvs. Mulți oameni își aduc câinii pe această plajă.

Ajungeți la plaja Pasito Bea cu orice autobuz (Linia 1 este o opțiune bună) care merge între Maspalomas și Arguineguín pe drumul de coastă GC 500 (spuneți șoferului unde doriți să opriți). Plaja este la aproximativ 10 minute de mers pe jos de drum și este ușor de accesat.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.