Farul și faleza plajei din Maspalomas, Gran Canaria, Spania

Farul Maspalomas se află în sudul Gran Canaria, chiar în mijlocul uneia dintre cele mai vizitate secțiuni de coastă din Europa.

Maspalomas, Playa del Inglés și Meloneras oferă un număr mare de hoteluri și apartamente, o mulțime de opțiuni de petrecere a timpului liber în timpul zilei și o viață de noapte atractivă în jurul plajelor.

Oamenii care se plimbă, surferii și nudiștii se amestecă în voie pe o plajă care are și zone liniștite și izolate pentru a te scălda nud.

Cu toate acestea, Maspalomas nu este cunoscut doar pentru întinderea sa enormă de dune, lângă mare, sau pentru clima sa excelentă.

Este cunoscută și pentru vechiul său Far, care a făcut să vină primii turiști aici care au transformat acest loc într-o stațiune de vacanță. De când primii călători și-au dat seama că temperaturile calde nu sunt întâmplătoare pe această plajă nesfârșită, Farul Maspalomas a fost martorul tăcut la mii de zile de soare, luni de miere, scufundări în mare și plimbări de-a lungul promenadei.

Lumina farului a strălucit pentru prima dată la 1 februarie 1890. A fost singura construcție de la capătul unei fâșii lungi de nisip care a fost construită.

De aici a început ceea ce este acum Playa del Inglés și a ajuns la Dunele de nisip. Farul a ajutat la ghidarea bărcilor cu aburi care au acoperit rute între Europa, Africa și America.

Decizia de a construi farul a fost luată în 1861, deși a durat de fapt 28 de ani lungi pentru a finaliza. La acea vreme, locul era un paradis nefrecventat de oameni un deșert, izolat de restul insulei.

Pentru a construi farul, care are o înălțime de 55 de metri, au folosit un doc cu o mică rampă pentru descărcarea materialelor, care puteau fi aduse doar pe mare.

În zilele noastre, totul în jurul lui s-a schimbat. Acum se află la începutul unei zone aglomerate de promenadă, cu o mulțime de restaurante și magazine de cadouri. Este locul perfect pentru a face cumpărături, pentru a te opri după o zi la plajă, pentru a ieși la cină sau pur și simplu să bei o băutură pe malul mării.

Plaja are secțiuni solitare și izolate, unde nudismul este popular. De la Farul Maspalomas la Playa del Inglés, zona nudistă se găsește între barurile 3 și 4 de pe plajă.

De la Playa del Inglés până la Farul Maspalomas, zona nudistă se găsește între barurile 5 și 6 de pe plajă.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.