Presa de Ayagaures, Gran Canaria, Spania

Presa de Ayagaures este o construcție istorică situată în sudul insulei Gran Canaria, Spania, lângă San Bartolomé de Tirajana. Este o presă tradițională de ulei din secolul al XIX-lea, care a fost utilizată pentru a produce ulei de măsline în mod tradițional.

Presa este construită din piatră și a fost restaurată în anii 80 pentru a fi transformată în muzeu. Astăzi, vizitatorii pot vedea echipamentele originale utilizate pentru a produce uleiul și pot înțelege procesul tradițional de producție a uleiului de măsline.

Muzeul are și o expoziție de obiecte tradiționale și utilaje agricole, care ilustrează modul de viață și cultura insulei Gran Canaria în secolele trecute. Printre exponate se numără mașini de cusut, scule de pescuit și instrumente muzicale tradiționale.

Presa de Ayagaures este situată într-un mediu natural impresionant, în apropierea Parcului Natural Pilancones, unde vizitatorii pot face drumeții și pot admira priveliști spectaculoase ale insulei.

Este o atracție turistică interesantă pentru cei interesați de istoria și cultura insulei Gran Canaria și poate fi accesată cu ușurință prin intermediul unui serviciu de transport public sau prin mașină.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.