Cascada Sterminos

Cascada Şterminos este o cascadă situată în județul Hunedoara, în România. Aceasta se află în Munții Retezat, în apropiere de stațiunea montană Râușor, în apropierea lacului glaciar Bucura, cel mai mare lac glaciar din Munții Retezat și din România.

Cascada Sterminos se află în apropierea orașului Uricani, în capătul nordic al piemontului de sub muntele Tulișa, la o distanță de 4 km de orașul Uricani pe valea ce poartă acelaș nume.

Accesul se poate realiza de a lungul văii Sterminos, cu intrare pe str. Narciselor, după care se urmează drumul forestier ce continuă paralel cu părâul Sterminos.

Este un traseu foarte ușor cu grad mic de dificultate, având o diferență de nivel ≥ 200m și care poate fi parcurs în orice perioadă din an. Poteca tematică ”Cascada Sterminos” poate fi parcursă la pas, cât și cu bicicleta sau cu autoturismul.

Deoarece acest traseul se derulează pe de a lungul unui drum forestier, nu există pasaje cu risc de alunecare sau cădere în gol.

Timpul recomandat de parcurgere a traseului și vizitare a Cascadei Sterminos este de 3 – 4 ore.

Poteca turistică tematică a fost marcată cu semnul ”floare galbenă”, și începe de la DN 66A, unde a fost montat un panou informativ de mărime 1000 mm x 800 mmm cu reprezentarea grafică a traseului și câteva informații despre traseu, necesare turiștilor.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.