La Tunele în Cheile Nerei

Iubitorii de natură care sosesc în zona „La Tunele” trebuie să ştie că acestea pornesc din Sasca Română şi urmează o potecă peste Valea Nerei, de-a lungul unor stânci uimitoare.

Nu mai puţin de şapte tunele, de diferite dimensiuni, pot fi parcurse destul de uşor, iar între ele drumeţii admiră peisaje superbe din Cheile Nerei.

Se spune că acestea au fost săpate în stâncă în perioada ocupației otomane cu scopul de a facilita trecerea prin zonă a localnicilor și a oastei. Așadar, zona numită La Tunele nu este doar frumoasă dar are și o poveste care te cucerește de la prima ascultare.

Cel mai lung tunel săpat în stâncă este ultimul, numit şi Tunelul Mare, care are o lungime de 40 metri. Tunelele din Sasca Română sunt situate la o înălţime medie de 15 metri deasupra Văii Nerei, de-a lungul unui perete de stâncă.

Turiştii care ajung în Rezervaţia Cheile Nerei – Beuşniţa nu au cum să le rateze, mai ales dacă-şi propun să ajungă la Podul Bei, punctul de plecare pentru mai multe trasee din zonă.

Cei care s-au decis să parcurgă traseul tunelelor nu vor regreta, pentru că vor avea parte de un spectacol vizual unic. Mai mult, drumeţii trec nu doar prin tunele, ci şi prin porţi naturale în stâncă.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.