Ghid turistic Insulele Bermude

Insulele Bermude formeaza un arhipelag situat in Oceanul Atlantic, la est de Statele Unite ale Americii. Arhipelagul este format dintr-un grup de 180 de insule de coral si insulite mai mici, aflate la 1046 km in largul coastei Cap Hatteras, Carolina de Nord. Dintre acestea, doar 20 de insule sunt locuite. Insulele Bermude repezinta o atractie datorita recifelor coraliere subacvative care le inconjoara si care ofera culori fascinante: apa este verde, iar nisipul este roz.

Insulele au fost descoperite de spaniolul Juan de Bermudez in 1511, iar in 1609 englezii au colonizat arhipelagul devenind de atunci teritoriu autonom al Regatului Unit al Marii Britanii. Aceasta zona este renumita pentru Triunghiul Bermudelor pe care primii navigatori au denumit-o “Insula Diavolilor”. Se spune ca aici au loc o serie de intamplari neobisnuite, cum ar fi disparitia unor nave sau aparate de zbor, dar statisticile au aratat ca aceste evenimente nu difera fata de cele petrecute in alte zone. In decursul timpului insulele s-au dezvoltat foarte mult, influenta engleza fiind resimtita din plin: jocul de cricket, terenurile de golf, cluburile de noapte. La toate acestea se adauga plajele cu nisip fin si florile subtropicale, transformand insulele Bermude intr-un loc care nu poate fi ocolit.

In Bermuda exista 34 de plaje cu nisip roz si inconjurate de recife de corali. Unele hoteluri au plaje private, dar exista si plaje publice unde turistii se pot relaxa si distra de la rasarit pana la apus. Majoritatea plajelor sunt intinse, pe cand altele sunt golfuri mici, despartite de stanci.

Am intocmit o lista cu cela mai cunoscute si frecventate plaje: Horseshoe Bay Beach, Tobacco Bay, Warwick Long Bay, John Smith’s Bay, Elbow Beach, Jobson’s Cove, Clearwater Beach si multe altele.

Pe langa nisipul de culoare roz care arata asa datorita fragmentelor de corali care mor de fundul oceanului si sunt aduse la mal de catre valuri, plajele din Bermude ofera numeroase alte atractii. Astfel, daca sunteti suficient de norocos puteti gasiti pe plaja sticla de mare care sunt nestemate de diferite culori: verde, maro, alb, albastru si chiar rosu. De asemenea, exista tot felul de golfuri cu formatiuni de roca abrupta, iar la mal puteti gasi numeroase scoici pe care le puteti colectiona.

In cazul in care calatoriti cu familia trebuie sa aveti grija ca in unele plaje apar curenti si sunt recifuri submerse, ceea ce poate fi foarte periculos pentru copii. Pentru a compensa acest lucru exista plaja ideale pentru activitati organizate pentru copii, cum ar fi: Shelly Bay Beach, Snorkel Park, Warwick Long Bay.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.