Vârful Păpușa 2136 metri, Rânca, Munții Parâng. Cel mai accesibil vârf de peste 2000 din România

Vârful Păpușa (2.136 m) domină practic stațiunea Rânca, el fiind vizibil cam din orice parte a acesteia. Este aproape imposibil să nu vezi vârful său ascuțit.

Mai mult, este unul dintre puținele vârfuri de peste 2.000 m care poate fi atins cu ușurință de aproape oricine.

Vârful Păpușa este unul dintre cele mai cunoscute și accesibile vârfuri montane din Munții Parâng, situat în apropierea stațiunii Rânca din județul Gorj, România. Cu o altitudine de aproximativ 2.135 de metri, Vârful Păpușa oferă panorame spectaculoase a stațiunii Rânca și este o destinație populară pentru drumeții și iubitorii de natură care tranzitează Transalpina.

Din punctul de unde am lăsat mașina am făcut aproximativ 30 de minute până în vârf.

Cea mai bună variantă pentru a ajunge pe vârf este să mergi cu mașina până unde șoseaua Transalpina se intersectează cu traseul montan marcat cu bandă roșie ce vine din Poiana Nedeii și ajunge în Pasul Urdele. Partea dinspre Rânca este foarte abruptă, peretele fiind foarte abrupt.

Vârful Păpușa, oferă o panorama 360, de nedescris, asupra munților Parâng și a stațiunii Rânca. Se ajunge ușor pe un traseu marcat cu banda roșie.

ATENŢIE! La acest obiectiv turistic se ajunge doar pe jos. Dacă vrei să îţi setezi gps-ul ca să te ducă cel mai aproape de traseu cu maşina, în condiţii de drum bun, apasă pe bulina roşie. Nu există loc de parcare la indicaţia dată. 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.