Ghid turistic Micronezia

Sub denumirea de Micronezia sunt reunite nu mai putin de 2000 de insule, impartite in mai multe grupuri situate in partea central-vestica a Oceanului Pacific ce acopera o suprafata de 700 km². Statele Federale ale Microneziei se numara astazi printre destinatiile de vacanta inedite, fiind frecventate, in special, de turistii pasionati de scuba diving si snorkeling, dar si de iubitorii de fauna si flora diversa.

Cel mai vestic grup de insule din componenta arhipelagului, cunoscut sub numele de Insulele Caroline, este o regiune magnifica, in timp ce grupul de insule Palau este dominat de o vegetatie luxurianta si cascade impresionante.

Pohnpei, cea mai mare si mai dens populata insula a tarii este acoperita de o vegetatie de un verde stralucitor, in timp ce coasta Kosrae este o combinatie unica de plaje superbe, mlastini de mangrove si recife coraligene. Unul dintre cele mai frumoase locuri ale Microneziei este, fara indoiala, Laguna Truk, un adevarat muzeu acvatic, ce adaposteste in adancuri submarine ce dateaza din timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Insulele ce alcatuiesc astazi Arhipelagul Micronezia au o istorie milenara si primii locuitori aveau origini polineziene si asiatice. Pentru a cunoaste mai multe despre istoria locala nu ezitati sa faceti o vizita la The Yap Living History Museum, unul dintre cele mai interesante din tara.

Ruine ale oraselor Kosrae si Pohnpei situate pe insulele omonime sunt doua dintre cele mai interesante mosteniri culturale care amintesc astazi despre civilizatia stralucita pe care au descoperit-o primii europeni care au debarcat aici in anul 1525.

Colonizarea efectiva a insulelor s-a produs un secol mai tarziu, cand spaniolii au stabilit centrul administrativ al coloniilor in Insula Yap. Acestia au vandut Germaniei ceea ce ei au numit Insulele Caroline.

La debutul primului razboi mondial insulele sunt ocupate de Japonia, iar la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, acestea intra sub administrarea Statelor Unite, statut pe care il pastreaza pana in anul 1986, cand Micronezia devine stat suveran. Desi au mentinut stranse legaturi ecomonice cu fosta metropola americana, Micronezia dispune de un guvern si un parlament propriu, fiind astazi o republica prezidentiala.

Statele Federale ale Microneziei, asa cum sunt denumite oficial, numara o populatie de 120.000 si reunesc patru state, respectiv Kosrae, Yup, Pohnpei si Chuuk. Capitala administrativa a tarii se afla la Palikir, oras construit relativ recent pe insula Pohnpei, ce dispune de cateva vestigii ce amintesc de perioada colonizarii spaniole, in timp ce fosta capitala Kolonia, ramane in continuare cea mai aglomerata zona urbana din insule.

Pohnpei este, de altfel, una dintre primele destinatii turistice ale tarii, unde se afla si celebrul oras Nan Madol, vechi de peste un mileniu. Pe de alta parte, nu mai putin spectaculoas este Kosrae, ca decoruri naturale unice, precum rezervatia marina sau Muntele Finko, in timp ce Insula Yap reuseste sa-i cucereasca inca din primul moment pe pasionatii sporturilor acvatice.

Pentru cei ce doresc sa cunoasca traditiile localnicilor, incercati sa nu ratati dansurile si spectacolele organizate in insula Yap cu ocazia numeroaselor festivitati publice. Muzica traditionala si legendele istorice se impletesc intr-o maniera unica si fac parte din cultura locala, transmise de la o generatie la alta, in conditiile in care influentele muzicii europene si americane dau un farmec special locului.

Religia, ospitalitatea si valorile familiale definesc societatea microneziana de astazi si fiecare insula dispune de un sistem social bazat pe relatii de rudenie foarte bine inchegat si chiar daca engleza este considerata limba oficiala, aici se vorbesc nu mai putin de 8 dialecte locale.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.