Cheile Borzești

Cheile Borzeştilor reprezintă un colţ de natură superb, în mijlocul unei păduri de foioase din Munţii Apuseni, uşor de parcurs în cea mai mare parte a lor, inclusiv cu copii mici. Cheile Borzesti sunt cheile cu numarul trei din Culmea Petresti, culme din care fac parte atat Cheile Turzii cat si Cheile Petresti.

Pentru a ajunge la chei, situate la 45 km de orasul Cluj Napoca, trebuie sa mergem pe drumul national DN75, drum ce face legatura intre orasele Turda si Campeni, intram pe Valea Ariesului, iar dupa aproximativ 5 km de comuna Moldovenesti ajungem langa Cabana Buru, aici existand o parcare unde putem lasa autoturismele.

Cheile sunt impartite in doua, prima parte fiind cea a Cascadelor Inferioare, iar cea de-a doua zona Cascadelor Superioare. Cascadele Inferioare pot fi traversate prin albie doar echipati cu echipament adecvat,  cei fara echipament pot merge fara probleme pe deasupra lor.

Cascadele Superioare se traverseaza pe cararea ce urmeaza albia raului fara a necesita echipament sau vre-un efort aparte.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.