Cascada Ciucaș

Situata intr-o zona cu adevarat mirifica, in apropiere de Cluj, Cascada Ciucas este una dintre cele mai impresionante atractii turistice din tara, fiind vizitata anual de mii de turisti aflati in cautarea lacului Ciucas, un alt loc amplasat in aceeasi zona.

Asa cum spuneam, accesul spre cascada se va putea face destul de usor, fiind situata la circa 50 de kilometri de orasul Cluj Napoca, urmand traseul Turda – Mihai Viteazu – Cornesti – posul Moldovenesti. Dupa ce trecem raul Aries va trebui sa cotiti spre dreapta, imprejurul raului si apoi vom strabate un drum pietruit pentru o distanta de cativa kilometri pentru ca in final sa ajungem la Cascada Ciucas.

Chiar daca inaltimea cascadei nu este spectaculoasa, fiind doar de 5 metri, totusi peisajul montan pe care ni-l ofera si cu vai abrupte si alte cascade de dimensiuni mai mici care se revarsa in lacul de la poale, te vor determina sa mai revii in aceste locuri si alta data.

O putem asemana cu apa din baile moderne, din jacuzzi, bolborosind atat la coborare, cat si pe tot parcursul raului care vine agale spre a se revarsa in aceste locuri. Acesta urmeaza un traseu serpuit, printre stanci abrupte, foarte placut privirii.

In cazul in care sunteti pasionat de fotografie este indicat sa incercati sa vizitati aceste regiuni intrucat va pot oferi cadre de neuitat. Asadar, chiar daca aceasta mini cascada nu este la fel de mare ca si Cascada Cailor sau Cascada Urlatoarea, prin farmecul ei se numara printre cele mai interesante si mai impresionante din tara.

Bine de stiut:

In regiune se afla statiunea Baile Turda, celebra prin posibilitatile de recuperare balneara.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.