Muzeul de Arta din Craiova

Muzeul de Arta Craiova este astazi una din cele mai prestigioase institutii muzeale din Romania, fiind inaugurat in vara anului 1954, in somptuosul palat al familiei Jean Mihail.

Cladirea a fost construita la inceputul secolului XX de catre un om negustor foarte bogat pe numele sau Constantin Mihail, folosindu-se cele mai bune materiale (stucatura aurita, marmura de Carrara, matase de Lyon, cristale de Murano, oglinzi venetiene, picturi pe plafon si altele), dar si mesteri straini.Muzeul de Arta din Craiova

Muzeul functioneaza in aceasta cladire din anul 1954 si dispune de un patrimoniu cultural valoros de peste 4000 de lucrari de arta adunate si conservate de-a lungul anilor.

La baza constituirii Muzeului de Arta stau colectiile daruite de Alexandru si Aretia Aman orasului pentru constituirea unei fundatii in cadrul careia a functionat, incepind cu anul 1908, pinacoteca, biblioteca si muzeul din orasul Craiova.

In anul 1993, muzeul detinea aproximativ 12000 de piese de arta, dintre care 2000 de pictura romaneasca, peste 200 de pictura straina, peste 200 de sculptura romaneasca si straina, peste 6500 de desene si gravuri, aproape 700 de lucrari de arta decorativa romaneasca si straina.

Bine de stiut:

Adresa Muzeului de Arta Craiova este Calea Unirii, nr. 15, iar programul de vizitare este de marti pana sambata – orele 10 – 17, iar duminica 9 – 17.Galerie foto

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.