Drumeție: Satul Șimon – Cascada Moara Dracului din Munţii Bucegi

Cascada Moara Dracului din Munţii Bucegi este destul de înaltă cu o cădere în mai multe praguri.

Din păcate, deși era zăpada care se topea, cascada avea un debit destul de mic, mai degraba apa se prelingea pe stâncă,  avea un debit extrem de mic.

Traseul pornește de la capătul satului Șimon. Este un traseu de dificultate medie, singura porțiune mai dificilă fiind o pantă abruptă prin pădure, de aproximativ o oră.

Până să intri pe traseul care este marcat cu triunghi galben până la poiana din Valea Gaură puteți să vizitați Monumentul Israeliților, ridicat în cinstea militarilor care au murit în accidentul petrecut în 2010.

Atunci, în timpul unui exercițiu comun al Forțelor Aeriene Române și Forțelor Aeriene Israeliene, unul dintre elicoptere s-a izbit de o stâncă și a explodat.

Înainte să intrăm pe porțiunea de traseu cu adevărat dificilă unde se urcă în mod susținut aproximativ o oră prin pădure,  trebuie să trecem pe lângă apă, iar în zilele ploioase sau când apele sunt umflate, e posibil să fie mai greu de trecut prin această porțiune.

După aproximativ 40 de minute de urcare susținută ajungem într-o poieniță micuță se intră iar în pădure pentru aproximativ 5 minute, după care începem să vedem abrupturile Văii Gaura. În mijlocul poienii se află o stâncă.

Schimbăm triunghiul galben cu marcajul cruce roșie. În 15 minute ar trebui să ajungem la cascadă.

Traseul nostru continuă spre stânga și mergem lejer pe firul apei. Am ajuns într-o mică poieniță unde am găsit indicatorul către cascadă, punct roșu, 5 minute.

Cascada Moara Dracului din munții Bucegi este situată la altitudinea de 1575m.

Apa cade de la aproximativ 20 de metri înălțime, își face intrarea în căldarea inferioară a văii Gaura, după care se pierde într-un curs subteran lăsând firul văii sec, acoperit cu bolovănișuri.

Ce este interesant la această cascadă, că apa ei, după ce cade de la aproximativ 20 de metri înălţime, dispare pe un curs subteran.

ATENŢIE! La acest obiectiv turistic se ajunge doar pe jos. Dacă vrei să îţi setezi gps-ul ca să te ducă cel mai aproape de traseu cu maşina, în condiţii de drum bun, apasă pe bulina roşie. Nu există loc de parcare la indicaţia dată. 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.