Cascada Putnei

Peisajul creat la revarsarea cascadei Putnei este unul destul de mirific, ce trebuie observat de ochii fiecaruia dintre noi.

Cascada Putna se afla situata in apropierea satului Lepsa, fiind una dintre cele mai importante rezervatii geologice din tara. Dimensiunea rezervatiei nu este foarte mare, fiind cuprinsa in limita a 10 hectare, insa atractiile naturale sunt destul de bine conturate.

Admirata anual de zeci de turisti romani si straini, curiosi de descoperirile naturale din tara, cascada incanta prin lungimea sa de 76 metri.

Accesul spre cascada se face prin satul Lepsa, turistii fiind fortati sa urce cateva scari din piatra. Atunci cand se urca spre cascada, turistii pot admira ochiurile de apa formate de raul involburat.

Frumusetea cascadei poate fi admirata atat vara, in anotimpul cel mai calduros, cand peisajul verde de jur imprejurul sau ii da un farmec aparte. Nici iarna nu este de neglijat. Bulgarii de zapada, dar si turturii ce atarna pe toata inaltimea cascadei iti dau senzatia unui mediu polar nemaintalnit.

Nu de putine ori s-a spus ca cei veniti aici pentru a o admira pot beneficia de proprietatile sale curative, cascada oferind o buna relaxare psihica pentru cei incarcati de atmosfera apasatoare a marilor centre urbane.

Bine de stiut:

Lepsa se afla situata la poalele muntilor Vrancei, la 80 de kilometri de Focsani. Pentru a ajunge aici va trebui sa urmati traseul Focsani-Targu Secuiesc.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.