Mănăstirea Tuturor Sfinților Falticeni

Complexul monahal este situat la marginea unei pădurice, într-un loc mirific, pe un vârf de deal,  de unde se poate admira toată zona. Construcția Mănăstirii a început în anul 2006 cu binecuvântarea preotului Ioil și a tuturor credincioșilor care au ajutat la ctitoria lăcașului de cult.

De-a lungul anilor, aici s-au perindat mai multi preoți care însă în loc să slujească cu credință și să  atragă credincioși mai degrabă au prăduit locașul ridicat cu drag și har de starețul Ioil. Dacă în urma cu câțiva ani, staretul Ioil i-a propus preotului Metodie să vină să slujească la această biserică, acesta din urmă l-a refuzat, preferând să plece ca slujitor la un alt edificiu.

Însă s-a întâmplat ca, în urmă cu câteva luni, părintele Metodie Sava să accepte să oficieze slujbele la Mănăstirea Tuturor Sfinților și să aibă grijă de Complexul Monahal care sporește sub conducerea sa.

Hramul bisericii este pe data de 15 iunie cand se sarbatoreste Duminica Tuturor Sfinților. Locasul de cult a fost sfintit in anul 2007 de către IPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei si Radautilor . Mănăstirea este închinată Maicii Domnului si Mântuitorului Hristos cu ocrotirea Tuturor Sfinților și Sf Ioan Botezătorului.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.