Mănăstirea Blănoiu

Piatra de temelie pentru noua mănăstire de maici s-a pus la data de 2 octombrie 2010 de către Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, şi Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, când a fost târnosit şi paraclisul cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” şi „Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei”. Ctitorii mănăstirii sunt Pr. Ioan Comăneci cu familia, împreună cu sponsorul principal Frank Timiş.

Biserica este în formă de cruce bizantină, cu clopotniţă şi pridvor, având lungimea de 47 m şi lăţimea de 11 m. Planul şi arhitectura mănăstirii au fost realizate de Părintele Ioan Comăneci. Mănăstirea mai cuprinde pe lângă biserică şi paraclis, un arhondaric pe trei nivele cu 20 de chilii şi are în prezent 15 vieţuitoare sub conducerea stareţei Ierusalima Lazari.

Pe data de 16 octombrie 2011, în Duminica a XXI-a după Rusalii, „a Sfinţilor Părinţi de la Sinodul VII Ecumenic”, biserica mănăstirii a fost târnosită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfiţitul Andrei Făgărăşanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului şi Preasfinţitul Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de peste 60 de preoţi şi diaconi.

Dat fiind faptul că mănăstirea se află situată la confluenţa dintre provinciile istorice Ţara Românească şi Ardeal, aici vin de hram şi sărbători credincioşi şi pelerini atât din Oltenia cât şi din Transilvania.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.