Mănăstirea Sihăstria Rarăului

Mănăstirea Sihăstria Rarău a fost înfiinţat în 1541, de Petru Rareş, pe locul unei sihăstrii a Cuviosului Sisoe, de la sfârşitul sec. al XV-lea. Mănăstirea Sihăstria Rarăului, are Hramul Acoperământul Maicii Domnului, şi este un loc binecuvântat şi îmbibat de românism. Ajuns la mănăstirea Sihăstria eşti mai aproape de Rai.

Podoaba cea mare a acestei mănăstiri e părintele Ioan Larion Neagoe, duhovnicul minunat, un adevărat stareț.

După trecerea la cele veşnice a părintelul Iustin Pârvu, duhovnicul neamului românesc, la Mănăstirea Sihăstria Rarăului a rămas în viaţă ultimul părinte stareţ, Ioan Larion Neagoe, cu harisma patriotică şi ortodoxă asupra românilor, care a trecut prin calvarul Închisorilor comuniste.

Arhischimonahul Ioan stareţul Mănăstiri Sihăstria Rarău este învăluit într-un stâlp de lumină în timp ce citea Moliftele Sfântului Vasile cel Mare de anul nou în 2002, fraţi din mănăstire spun că atunci când slujeşte Sfânta Liturghie părintele Ioan pe cer apar cruci formate din nori, şi stâlpi de lumină care se înalţă de la pământ până la cer bineînţeles acest lucru nu ne întâmplă mereu părintele Ioan este un sfânt în viaţă toţi cei ce au avut ocazia să-l cunoască personal pot să confirme acest lucru.

Mănăstirea Sihăstria Rarău este în Grădina Maicii Domnului “Ea este Stareţă aici” spune părintele Ioan. Sihăstria Rarăului este un loc binecuvântat de Maica Domnului dovadă a acestui lucru sunt cele 7 icoane făcătoare de minuni şi izvorâtoare de mir ale Maicii Domnului Aceste icoane şi slujbele care se ţin ca în sfântul munte Athos te fac să ieşi din dimensiunea cotidiană aducându-ţi pace şi linişte.

Puţini oameni ştiu că undeva în munte se află moaştele a 300 de sfinţi şi în anumite zile inseminate vin şi slujesc călugării de la Muntele Athos.

Se spune că pârâul care trece prin curtea mănăstirii trece peste ele şi din această cauză apa este vindecătoare. Mulţi s-au vindecat de cele mai grele boli. Apa are un gust bun şi o mare putere de vindecare. Nu există om care să nu plece măcar cu o sticlă cu această apă miraculoasă şi dătătoare de viaţă. La izvor se fac diferite slujbe printre care şi moliftele Sfântului Vasile.

În anul 2012 la această mănăstire au fost aduse moaştele Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou din Nea Makri, Grecia mare făcător de minuni şi izvorâtor de mir. Într-o dimineaţă călugării s-au trezit de la mirosul puternic de mir care curgea de la icoana Sfântului Efrem.

Primul care a observat minunea a fost chiar părintele Ioan stareţul mănăstirii. După el au urmat şi alţii care au văzut minunea. Mulţi au venit şi li s-au dat sticluţe cu mir sau mici fâşii de pânză date prin acest mir. Prin puterea credinţei şi cu acest mir mulţi s-au vindecat de cele mai grele boli.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.