Cheile Moara Dracului

Cheile Moara Dracului sunt cele mai frumoase și mai pitorești chei din întreaga zonă, făcând parte dintr-o rezervație naturală de un deosebit interes geologic, floristic, faunistic și peisagistic. Acestea pot fi alegerea iubitorilor de călătorii montane atât ca obiectiv în sine cât și ca traseu spre crestele Munților Rarău.

Situate la poalele nord-estice ale Rarăului, pe cursul superior al pârâului Valea Caselor, Cheile Moara Dracului sunt cele mai frumoase şi mai bine păstrate chei din întreaga zonă.

Ocrotite ca rezervaţie geologică, pe o suprafaţă de 10 ha, ele se găsesc la 10,5 km distanţă de centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Cheile Moara Dracului ating o lungime de 60-70 m şi o lăţime medie de 4-5 m. Pereţii se înalţă vertical, iar pe alocuri chiar în surplombe.

În preajma acestor chei se mai întâlnesc şi azi câteva specii de tisă, relict glaciar, lemnul de aur al pădurilor noastre de altădată, dar şi rarităţi din lumea plantelor şi animalelor ca: floarea de colţ, clopoţeii, vulturica; râsul, jderul, vulpea etc.

ATENŢIE! La acest obiectiv turistic se ajunge doar pe jos. Dacă vrei să îţi setezi gps-ul ca să te ducă cel mai aproape de traseu cu maşina, în condiţii de drum bun, apasă pe bulina roşie. Nu există loc de parcare la indicaţia dată. 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.