Grădina Zoologică din Călărași

Grădina zoologică din Călărași a fost înființată la 1 iunie 1980, sub conducerea lui Gheorghe Tatavura care s-a înțeles cu conducerea județeană și a adus câteva specii de mamifere (sălbatice și domestice), precum și o colecție de păsări exotice ce-i aparțineau.


Grădina Zoologică Călărași reprezintă una dintre cele mai mari grădini zoologice din România, atât ca suprafață de teren, cât și ca număr de specii. Aceasta deținând și câteva specii unice în țară, cum ar fi: hipopotamul. Este singura din țară care reproduce jaguarul, tigrul siberian și struțul Emu.

Grădina ZOO din Călărași deține un număr impresionant de specii de animale, mamifere, păsări, pești exotici, reptile exotice.

Se pot admira: lei, tigri siberieni, leoparzi, jaguari, hipopotani, porcușor pitic vietnamez, urși de Alaska, Tibetan, maimuțe pavian cu mantie, cerbi (carpatin, lopătar), mufloni, lame, capre negre, ponei, ratoni, iepuri de Angora, veverite (Degu), porcusori de Guineea, nutrii, chinchila, aricei albi;

o mare varietate de pasari exotice, pelicani, lebede (alba, neagra), papagali (Nimfa, micul si marele Alexander, petus ondulat, papagalii pitici), pauni, fazani (auriu, argintiu), gainuse, bibilici, pupeze, rate si gaste salbatice, gasca de Nil, berze, cocosul de munte, pescarusi pitici, struti (emu, african, nandu),

pasari rapitoare (vultur, uliul, bufnita), pesti exotici, decorativi, piranha; reptile exotice, serpi, pitoni (de stanca, Burma, Indian, Carpet), boa (Curcubeu), sarpele Regal, soparle cu solzi, Iguana verde, crocodilul de Nil, broaste testoase, tarantule s.a.

Recent, la Gradina ZOO au mai fost aduse cateva specii: Anaconda si Varanii de Savana.

Bine de stiut:

„Aquaterrarium” este cea mai noua constructie in cadrul Gradinii Zoologice Calarasi, constructie realizata cu sprijinul Primariei Municipiului Calarasi si a primarului Nicolae Dragu. Acvariul insumeaza o colectie de animale acvatice: pesti exotici, reptile exotice, serpi, crocodili. De asemenea pe viitor, se doreste a se construi o gradina botanica in incinta Gradinii Zoo Calarasi.

Program de vizitare:

1 aprilie – 31 august

Marți – Duminică 9.30 – 19.00.

1 Septembrie – 31 octombrie

Marți – Duminică 9.30 – 18.00.

1 Noiembrie – 31 Martie

Marți – Duminică 9.30 – 16.00.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.