Rezervația naturală Chervant – Priopcea

Rezervatia naturala „Chervant – Priopcea” (Arie protejata peisagistic) – Se remarca prin coexistenta in cadrul aceleiasi rezervatii atat a pajistilor stepice pe substrat calcaros cat si a celor pe substrat silicios, ceea ce sporeste in ansamblu numarul de specii si ofera posibilitatea unor studii comparative privind variatia biodiversitatii in functie de conditiile edafice.

Din punct de vedere fitocenologic, aceasta arie protejata este una din putinele din Dobrogea (si implicit din tara) in care se conserva asociatia endemica de paliur (Paliuretum spinae – christi).

Speciade ciucusoara( Allyssum tortuosum ssp. eximium ) este citata in Romania numai de pe aceste coline dintre Greci si Cerna, cuprinse in rezervatie. in inventarul fitocenologic al rezervatiei figureaza pana in prezent 10 asociatii, dintre care 3 sunt endemice pentru Dobrogea, 4 sunt asociatii regionale specifice acestei provincii, restul fiind predominant intalnite in aceasta regiune.

Fauna rezervatiei se distinge indeosebi prin prezenta unor specii de pasari rapitoare ca acvila tipatoare mica (Aquila pomarina), acvila mica (Hieraaetus pennatus), viespar(Pernis apivorus).

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.