Manastirea Valea Teilor

Situata la 4 km de comuna Valea Teilor, inspre Niculitel intr-un peisaj absolut fantastic, acest asezamant de calugari incepe sa se contureze din anul 2007. Piatra de temelie a manastirii a fost pusa in anul 2007, cand la 5 decembrie, sub binecuvantarea Inalt prea sfintitului Dr.Teodosie al Tomisului s-a sfintit locul.
Manastirea poarta hramul Izvorul Tamaduirii si prin venirea in noua eparhie a Tulcei a Prea sfintitului Visarion Baltat, in cadrul unei slujbe a pus si hramul Paraclisului Sfintii 40 de Mucenici. In imediata vecinatate se afla un izvor cunoscut de catre localnici ca avand puteri miraculoase.
Parintele staret al manastirii, ieromonarhul Dionisie Negut, ii asteapta pe cei dornici sa viziteze manastirea, sa se reculeaga cateva zile, punandu-le la dispozitie patru camere la mansarda. Ca proiecte de viitor, parintele straret ne-a “schitat” locul unde va fi amplasata biserica mare si noile chilii, ridicarea acestora depinzand de donatiile credinciosilor.
Sunt ridicate: o constructie (unde la parter este locul de rugaciune si slujba, iar la etaj camerele de oaspeti), biserica si chiliile.
Ca amplasament, manastirea este situata intr-o poiana inconjurata de paduri, izolata chiar si de viata oarecum linistita a satelor din imprejurimi, accesul catre locul de rugaciune facandu-se pe un drum forestier ce deriva din soseaua ce leaga localitatea Valea Teilor de localitatea Niculitel.
Strajuita de paduri, departe de civilizatie, manastirea Valea Teilor reprezinta un loc de reculegere si meditatii pentru crestinii din toata tara.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.