Lacul Iacobdeal

„Sa mergi neaparat la lacul de langa Turcoaia, am auzit ca merita”, La nord-vest de Padurea Babadag, practic la poalele Muntilor Macin, se afla Lacul Iacobdeal, chiar langa localitatea Turcoaia.

Lacul s-a format in cel mai ciudat mod posibil. La Turcoaia exista de multa vreme o cariera de exploatare a granitului, abandonata o vreme si recent deschisa din nou. In mijlocul carierei, la un moment dat, in urma excavatiilor repetate, un izvor subteran a izbucnit la suprafata si a inundat o veche galerie de exploatare, formand acest lac cu o adancime de peste 20 de metri (unii spun 30-40…) si un relief excesiv de accidentat pe fund.

In peisajul selenar, post-apocaliptic al carierei, unde singura flora era iarba uscata de stepa ce crestea dintre pietre, lacul este o aparitie incredibila. Unde mai pui ca, intre timp, a fost populat cu crap de catre proprietarul sau.

În prezent la lacul Iacobdeal există un camping unde vizitatorii descoperă frumusetea sălbatică a naturii  îmbinată cu condițiile moderne de campare.

Un loc micuț, cochet în care turiștii  își vor găsi linistea în lumina răsăritul sau apusul de soare sau pot petrece o zi la un picnic, alături de prieteni sau familie, cu muzica de calitate în spații special amenajate. Există și un bar cu o terasă lângă lac.

Taxa de intrare este de 5 lei.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.