Casa memoriala Panait Cerna

In centrul localitatii Cerna, la 55 km de Municipiul Tulcea, in vecinatatea bisericii satului atrage atentia o locuinta de mestesugar de la inceputul secolului al XX-lea. Este Casa Memoriala a poetului Panait Cerna.

Casa în care s-a născut poetul Panait Cerna, o locuinţă de meşteşugar de la sfârşitul secolului XIX, prezintă atât aspectele cele mai importante privind viaţa şi opera acestuia cât şi o expoziţie etnografică ce ilustrează specificul zonei.

Expozitia memorialistica organizata in trei sali prezinta datele biografice ale poetului, reproduceri dupa fotografii, documente, acte de stare civila si de studii, editii ale operei poetice, referinte critice.
In celelalte spatii expozitionale s-a reconstituit interiorul taranesc traditional din acest areal, vizitatorii avand posibilitatea sa cunoasca frumusetea si autenticitatea mobilierului dar si ale tesaturilor de la inceputul secolului al XX-lea.
Expozitia in aer liber prezinta instrumentar agricol traditional, dovada a uneia din ocupatiile principale practicate in aceasta zona.
Acces: DN 22 Tulcea – Nalbant ; DN22D Nalbant – Cerna
Programul de vizitare este: luni-marti: inchis; miercuri-duminica: 9.00 – 13.00

Tarife:

Taxă  vizitare  expoziție : 4 lei/adult; 2 lei/pensionar, preșcolar, elev, student

Taxă fotografiere profesionistă: 100 lei/oră

Taxă filmare  profesionistă: 500 lei/oră

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.