Vinuri de Măcin Crama Dobrogeană

SC Alcovin SRL s-a înfiinţat în anul 2002, având ca obiect principal de activitate producerea vinurilor, îmbutelierea şi comercializarea acestora. Este membră a Asociaţiei Profesionale Vitivinicole Colinele Dobrogei (membră a ONIV) şi încă de la înfiinţare are implementat sistemul de management al siguranţei alimentare bazat pe principiile HACCP.

Societatea deţine aproximativ 300 ha de viţă de vie, jumătate din suprafaţă fiind poziţionată în zona Cerna, în arealul situat între „Parcul Naţional Munţii Măcinului” şi „Rezervaţia Silvică Dealul Chervant”, cealaltă jumătate situându-se pe dealul Carcaliu, într-o zonă protejată aflată in reţeaua Europeană – situl ”Natura 2000”.

Capacitatea de prelucrare şi stocare a centrului de vinificaţie este de aproximativ 2.300 tone. Vinurile obţinute aici se livrează atât sub formă îmbuteliată (butelii sticlă 0,75 l şi bag-in-box) cât şi vrac, atât pentru piaţa internă cât şi pentru cea externă.

Din 27 octombrie 2011, firma Alcovin este furnizorul oficial al Casei Regale de România.

Firma Alcovin organizează degustări de vinuri profesionale, susținute de personal specializat și se desfășoară în Crama Dobrogeană.

Turism oenologic / degustari la cramă:

Degustările se programează cu o săptămână înaintea datei dorite. Grupurile nu pot fi mai mici de 15 persoane (dar nici mai mari de 50) și degustările se organizează în zilele lucrătoare (luni-vineri), între orele 11-15.

Se prezintă 5 tipuri de vin  și degustarea este însoțită de gustări reci, formate din brânzeturi, mezeluri crud-uscate, legume de sezon.

Pe parcursul degustării se vor obţine cunoştinţe referitoare la: servirea vinurilor (ordinea servirii, temperatura de servire etc.), identificarea soiurilor de vin, alegerea vinului potrivit felului de mâncare, diferenţierea vinurilor în funcţie de însuşirile şi tipicitatea acestora.

Persoană de contact: Ligia Gadiuta, Departament Marketing

Tel: +4 0240 573 368,+4 0733 104 270, +4 0744 663 193

Tel.: +4 0730 018 168

E-mail: [email protected]

Site: www.vinuridemacin.ro

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.