Cascada La Văioaga

Cascada Văioaga se află pe drumul care duce spre Cascada Beuşniţa şi Lacul Ochiul Beiului, două dintre cele mai importante atracţii turistice ale Banatului.

Căderea de apă se găseşte pe cursul râului Bei, iar turiştii care au ajuns să o admire au fost fascinaţi de frumuseţea ei, motiv pentru care o consideră una dintre cele mai spectaculoase cascade nu doar din Banat, ci şi din România.

Această minune a naturii este puţin ascunsă de ochii turiştilor. De la intrarea în Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa, turiştii trebuie să parcurgă pe jos sau cu maşina aproximativ trei kilometri până la Păstrăvărie, pe un drum forestier, de unde pot fi admirate peisaje pitoreşti splendide.

Pe acest traseu, drumeţii se pot opri pentru a admira şi Cascada Văioaga. Aceştia nu au cum s-o rateze, asta pentru că un panou semnalizează prezenţa căderii de apă.

După o cădere vijelioasă, de şase metri, apele albastru-verzui se liniştesc imediat, se odihnesc pe un pat calcaros, reflectând în liniştea lor cascada albă, înspumată, neobosită.

În jur, formaţiuni calcaroase înalte, frumos echipate cu multă verdeaţă, muşchi, iederă, arbuşti şi câteva floricele galbene dau un aspect exotic şi completează perfect decorul paradisiac.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.