Peștera Orlova Chuka, Bulgaria

Peștera Orlova Chuka nu se gaseste chiar in orasul Ruse, ci la patruzeci de kilometri distanta de acesta, insa sunteti invitati cu mult drag sa o vizitati, pentru ca veti avea parte de o experienta inedita.

In apropiere de obiectivul turistic se gaseste chiar satul Pepelina. Pestera a fost fondata in anul 1941 de catre un cioban care isi pastea oile in apropiere, iar de atunci a devenit din ce in ce mai cunoscuta.

Mai tarziu, in anul 1959, in pestera au fost construite nici mai mult, nici mai putin de o suta douazeci si patru de trepte din piatra, iar un tunel artificial a fost sapat pentru a servi drept intrare.

Specialistii au studiat indeaproape locul si au descoperit aici schelete care par sa fi apartinut unor ursi. Se crede ca pestera ar fi fost locuita inca din vremurile stravechi, din paleolitic sau din epoca de piatra.

Astazi, ea este declarata monument natural de o importanta deosebita, inca din anul 1962. Desi doar trei kilometri sunt accesibili in pestera, traseul este unul minunat. Numele asezamantului vine de la roca ce sta drept strajer la intrare.

Imediat ce veti pasi in interior veti descoperi un salon foarte inalt care este cunoscut pentru acustica sa foarte buna. De aceea, aici sunt organizate frecvent concerte.

Printre cele mai interesante formatiuni din pestera se numara cateva in forma de bufnite, de dinozauri ori alte specii. Nu veti putea intra in pestera decat in grupuri de maxim cincisprezece persoane.

Este permis sa faceti fotografii inauntru, insa trebuie sa aveti grija. In perioada 1 noiembrie – 1 aprilie pestera este inchisa. In restul perioadei din an sunteti invitati sa descoperiti obiectivul turistic intre orele 9:00 si 17:00.

De asemenea, de aici puteti achizitiona materiale informative sau suveniruri.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.