Fosta biserică evanghelică din Petrești

Fosta biserică evanghelică din Petrești este un ansamblu de monumente istorice aflat pe teritoriul localității Petrești din municipiul Sebeș.

Biserica ce a fost construită în jurul anilor 1260-1280 a ars în mai multe rânduri de-a lungul istoriei sale, iar în 1805 a fost dezafectată și dărâmată, materialele fiind folosite la construcția noii biserici.

Turnul fostei biserici și zidul fostei cetăți sunt unele din cele mai importante atracții turistice ale localității. Ruinele turnului-clopotnița se află astăzi în mijlocul cimitirului evanghelic, fosta curte a cetății medievale de stil romanic.

Din construcție au supraviețuit masivul turn romanic în formă de donjon şi fortificaţia ovală de zid. Întemeierea bazilicii la începutul secolului al XIV-lea este atribuită renumitei familii nobiliare locale Henning, incinta de apărare fiind construită în secolul XV, odată cu intensificarea expediţiilor de jaf otomane.

La începutul secolului al XIX-lea a fost abandonată, iar materialul de piatră recuperat a fost folosit pentru construirea edificiului actual: o biserică-sală în stil clasicizant (1805).

Acest obiectiv turistic nu se poate vizita.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.