Stațiunea Techirghiol

Situata pe malul lacului cu acelasi nume, a dobandit statutul de statiune balneara in 1899. Statiunea se afla la circa 4 km de Eforie Nord.

Localitatea Techirghiol nu are iesire la Marea Negra. Accesul este rutier si se poate face numai prin Statiunea Eforie Nord.

Localitatea Techirghiol a devenit o statiune si un nume cunoscut nu numai in Romania dar si in intreaga lume datorita Lacului Techirghiol pe malurile caruia este situata, si mai precis datorita namolului din acest lac ale carui proprietati vindecatoare sunt absolut surprinzatoare.

Numele localitatii are origine turceasca si este dat de o binecunoscuta legenda cu batranul turc (Techir) care s-a vindecat de reumatism cu namol din lac (ghiol). La acest avantaj se adauga si apropierea de Litoralul Marii Negre de 5 Km de Eforie Nord.

Se poate face plaja si la Lacul Techirghiol. In localitate nu sunt posibilitati de agrement si nici obiective turistice cu o singura exceptie: Manastirea Techirghiol cu biserica din lemn si care poate sa ofere si servicii de cazare la un confort de 3 stele pentru cei care cauta linistea si refacerea spirituala si fizica.

Exista plaja de-a lungul malului Lacului Techirghiol. Acesta plaja este destul de frecventata de cei care doresc sa faca tratament cu namolul care constituie chiar fundul lacului.

De mentionat ca plaja nu este amenajata si nici nu este foarte curata cu exceptia portiunilor care apartin de partea dinpre Statiunile Eforie Nord si Eforie Sud unde exista amenajate bai reci.

In afara de acestea Techirghiolul dispune de baze de tratament ultramoderne in cadrul carora exista numeroase instalatii pentru bai calde cu apa sarata concentrata provenita din lac, instalatii pentru bai calde cu namol si impachetari calde cu namol, instalatii pentru aerosoli si hidroterapie.

In Techirghiol se trateaza

  • afectiunile reumatismale degenerative (spondiloze cervicale, artroze ale mainilor si picioarelor, spondiloze lombare, dorsale, coxartroze,  lumbago cronic),
  • afectiuni reumatismale inflamatorii (stari dupa reumatism articular acut, spondilita anchilozanta),
  • afectiuni reumatismale abarticulare (tendinoze, tendiomioze, fibriloze),
  • afectiuni endocrine (hipooviarie puberala, hipotiroidie benigna),
  • afectiuni ginecologice (insuficienta ovariana, metroanexite cronice, cervicite cronice),
  • stari posttraumatice (dupa operatii pe tendoane, muschi, articulatii si oase),
  • afectiuni dermatologice (dermatoze, ichtioze, urticarii, cheratodermii, eczeme cronice),
  • afectiuni neurologice periferice (paralizii, pareze).

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.