Statiunea Costinești

Statiune balneoclimaterica estivala, situata la 30 km sud de municipiul Constanta, denumita si „Statiunea Tineretului”, cu plaja intinsa cu nisip fin. Statiunea Costinesti dispune de baze de agrement moderne, aici au loc numeroase manifestari cultural-artistice si tot aici emite postul Radio Vacanta. Accesul in statiune se face cu trenul – gara Costinesti, situata pe ruta Bucuresti – Constanta – Mangalia sau rutier, pe DN 39 de la Constanta.

Costinesti s-a remarcat de-a lungul anilor, ca fiind locul intilnirilor estivale pentru tineri datorita taberelor studentesti organizate aici.Costinesti-ul a fost si este o statiune pe buzunarul fiecaruia, oferind totodata o multitudine de posibilitati de distractie si de recreere: cluburi cu sali de expozitii, biblioteci, terase, terenuri sportive.

In fiecare an, Costinesti gazduieste o serie de evenimente culturale si de divertisment.

Statiunea Costinesti, denumita si Statiunea Tineretului, se intinde pe o lungime de circa 5 km si este orientata spre est, fiind expusa la soare in tot timpul zilei.

Costinesti-ul se bucura de un climat de litoral maritim, cu veri calduroase (in iulie temperaturi peste 27 grade Celsius) si ierni blande (in ianuarie medii termice de 0 garde Celsius). Vara predomina zilele senine, iar durata de stralucire a soarelui este de 10 – 12 ore pe zi, ca de altfel pe tot litoralul romanesc.

Nucleul statiunii a fost construit în 1949, cand aici a fost amenajata prima tabara de vacanta pentru elevi in jurul Lacului Costinesti.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.