Lacul de Smarald de la Tarna Mare

Lacul de smarald din județul Satu Mare, în zona localității Tarna Mare, oferă cadrul de vis pentru cei care iubesc natura și vor să își reîncarce bateriile departe de forfota și zgomotul orașelor.

Situat in arealul fostei zone miniere Turt, Lacul de Smarald sau Verde, asa l-am denumit datorita culorii sale, incanta privirea drumetului mai ales in zilele insorite din sezonul cald, datorita chimismului apei ajutat de lumina si caldura soarelui,situatie asemanatoare cu cea de la celebrul Lac Albastru de la Baia Sprie.

Este un mic lac care ascunde o poveste mai specială. Lacul este de o frumusețe aparte. Cu o culoare verde smarald, datorată chimismului apei ajutat de lumina și căldura soarelui, combinată cu prezența metalelor din sol.

Lacul are circa 150 de metri pătrați. Locația este foarte frumoasa și se pare că și localnicii, care probabil o vizitează mai des, sunt mai grijulii. Sper deosebire de alte zone, aici nu sunt deșuri aruncate pe malul apei. Lipsesc și vetrele de foc, amenajate ad-hoc.

Destinația de la Tarna Mare este ideală pentru o excursie de o zi, traseul este foarte ușor și se pretează și pentru copii. Lacul de Smarald e denumirea dată ad-hoc de către activiști, ca atare nu o veți găsi nicăieri ca fiind denumirea oficială a lacului.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.